Από τον σεφ Γιώργο Δημητρακόπουλο
Υλικά για 4 άτομα
• 1 κιλό φιλέτο σπάλα ή νουά
• 40γρ. βούτυρο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
• 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
• 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
• 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
• ½ κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
• 8-10 μικρές πατάτες
• 6 καρότα
• 10 κρεμμυδάκια
• 120ml λευκό ξηρό κρασί
• 250 ml ζωμό βοδινό, σπιτικό ή ψυγείου
• αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Αφήνουμε το φιλέτο 30 λεπτά εκτός ψυγείου πριν το μαγειρέψουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να θωρακιστεί καλά και να κάνει κρούστα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο από τα σκόρδα, βράζουμε τις σκελίδες να μαλακώσουν και τις πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον πολτό του σκόρδου και τη μουστάρδα. Με αυτό το μείγμα αλείφουμε το φιλέτο. Επειτα αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με τα μυρωδικά, αλάτι και χοντροτριμμένο πιπέρι. Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλο το πάνω μέρος του μοσχαριού, πατώντας το καλά με το χέρι να κολλήσει στο φιλέτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 35 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά στους 180°C.
Λαχανικά: Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις πατάτες στη μέση. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το κρασί και τον ζωμό βοδινού. Τέλος, πασπαλίζουμε τα λαχανικά με πιπέρι, θυμάρι και αλάτι. Τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα μαζί με το κρέας.
Πηγή: www.olivemagazine.gr