Ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι,
πλούσιο σε πρωτείνες και μέταλλα. Το κατάστημά μας διαθέτει εξειδικευμένα είδη μοσχαριών
που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του μοσχαριού.
- Ελιά
- H ελιά είναι ο σβέρκος του μοσχαριού. Είναι κατάλληλο για κιμά κάθε είδους μαγείρεμα εκτός από σχάρα.
- Λάπα
- Η λάπα είναι το καταλληλότερο κομμάτι για παρασκευή κιμά. Προέρχεται από την περιοχή της κοιλιάς του μοσχαριού κι είναι πλούσια σε συνδετικό ιστό.
- Νουά
- Το νουά βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηρού του μοσχαριού. Εξαιρετικά νόστιμο είναι ιδανικό για μαγείρεμα στην κατσαρόλα.
- Κιλότo
- To κιλότο βρίσκεται στο τμήμα της λεκάνης του μοσχαριού. Είναι ιδανικό για όλα τα μαγειρευτά αλλά και για φούρνο.
- Χτένι
- To χτένι βρίσκεται στον ώμο του μοσχαριού. Περιέχει ελάχιστο λίπος και θεωρείται το πιο μαλακό τμήμα του μοσχαριού.
- Ουρά
- Η ουρά βρίσκεται στο πάνω μέρος του μπουτιού προς την ουρά του μοσχαριού. Επειδή δεν έχει καθόλου λίπος είναι λίγο πιο σκληρό κομμάτι. Ιδανικό για μαγειρευτά κατσαρόλας.
- Ποντίκι
- Το ποντίκι βρίσκεται κάτω από τη σπάλα. Εξαιτίας του κολλαγόνου που περιέχουν το μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι ) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό. Γίνονται εξαιρετικά βραστά και μαγειρευτά κατσαρόλας όπως κοκκινιστό ή στιφάδο.
- Τράνς
- Βρίσκεται στο εσωτερικό τμήμα του μηρού δεν έχει οστά οστά, φτωχό σε συνδετικό ιστό. Επειδή είναι εντελώς άπαχο και στεγνό ενδείκνυται για σνίτσελ, ψητά φούρνου και κατσαρόλας.
- Στρογγυλό
- Βρίσκεται στο τμήμα εμπρός και έξω του μηρού. Είναι πλούσιο σε συνδετικό ιστό γι αυτο κι είναι κατάλληλο για μαγειρευτά της κατσαρόλας και βραστό.