Μοσχάρι Νόστιμο και θρεπτικό κρέας

Ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι,
πλούσιο σε πρωτείνες και μέταλλα. Το κατάστημά μας διαθέτει εξειδικευμένα είδη μοσχαριών
που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του μοσχαριού.

mosxari-image
Φιλέτο
Το πιο τρυφερό κι ακριβό κομμάτι του μοσχαριού προέρχεται από τις πλευρές των σπονδύλων. Είναι τελείως άπαχο γι αυτό κι απαιτεί προσοχή στο ψήσιμο έτσι ώστε να μη χάσει τα υγρά. Ψήνεται ολόκληρο ή σε φέτες στο τηγάνι αλλά και στο φούρνο.
Μπριζόλες
Οι μπριζόλες προέρχονται μετά την σπάλα του μοσχαριού. Είναι ιδανικές για ψήσιμο στη σχάρα.
Σπαλομπριζόλα
Οι σπαλομπριζόλες προέρχονται από το εμπρόσθιο τμήμα του μοσχαριού. Είναι κατάλληλες για ψήσιμο στη σχάρας ή στο τηγάνι καθώς και για ψητά φούρνου.
Μπριζόλα κόντρα
Από τα καλύτερα μέρη του μοσχαριού, τρυφερό κι άπαχο. Αποτελεί μέρος της ράχης του ζώου που βρίσκεται μετά τις σπαλομπριζόλες. Είναι ιδανική για τους λάτρεις του ψαχνού και μαγειρεύεται εξαιρετικά στο φούρνο, στη σχάρα αλλά και στο τηγάνι.
mosxari-image
Ελιά
H ελιά είναι ο σβέρκος του μοσχαριού. Είναι κατάλληλο για κιμά κάθε είδους μαγείρεμα εκτός από σχάρα.
Λάπα
Η λάπα είναι το καταλληλότερο κομμάτι για παρασκευή κιμά. Προέρχεται από την περιοχή της κοιλιάς του μοσχαριού κι είναι πλούσια σε συνδετικό ιστό.
Νουά
Το νουά βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηρού του μοσχαριού. Εξαιρετικά νόστιμο είναι ιδανικό για μαγείρεμα στην κατσαρόλα.
Κιλότo
To κιλότο βρίσκεται στο τμήμα της λεκάνης του μοσχαριού. Είναι ιδανικό για όλα τα μαγειρευτά αλλά και για φούρνο.
Χτένι
To χτένι βρίσκεται στον ώμο του μοσχαριού. Περιέχει ελάχιστο λίπος και θεωρείται το πιο μαλακό τμήμα του μοσχαριού.
mosxari-image
Ουρά
Η ουρά βρίσκεται στο πάνω μέρος του μπουτιού προς την ουρά του μοσχαριού. Επειδή δεν έχει καθόλου λίπος είναι λίγο πιο σκληρό κομμάτι. Ιδανικό για μαγειρευτά κατσαρόλας.
Ποντίκι
Το ποντίκι βρίσκεται κάτω από τη σπάλα. Εξαιτίας του κολλαγόνου που περιέχουν το μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι ) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό. Γίνονται εξαιρετικά βραστά και μαγειρευτά κατσαρόλας όπως κοκκινιστό ή στιφάδο.
Τράνς
Βρίσκεται στο εσωτερικό τμήμα του μηρού δεν έχει οστά οστά, φτωχό σε συνδετικό ιστό. Επειδή είναι εντελώς άπαχο και στεγνό ενδείκνυται για σνίτσελ, ψητά φούρνου και κατσαρόλας.
Στρογγυλό
Βρίσκεται στο τμήμα εμπρός και έξω του μηρού. Είναι πλούσιο σε συνδετικό ιστό γι αυτο κι είναι κατάλληλο για μαγειρευτά της κατσαρόλας και βραστό.