- Κότσι
- To κότσι είναι το κομμάτι του κρέατος που βρίσκεται από το γόνατο και κάτω. Το κότσι αποτελεί εξαιρετικό μεζέ κυρίως όταν σιγοψήνεται στο φούρνο ή στη γάστρα. Επίσης είναι ιδανικό για βραστό (πατσάς).
- Σβέρκος
- Θεωρείται από τα πιο τρυφερά σημεία του χοιρινού γι αυτό κι οι μπριζόλες από το σημείο αυτό είναι εξαιρετικά μαλακές.Ψήνονται ιδανικά στη σχάρα αλλά και στο φούρνο. Αφαιρώντας το κόκκαλο μπορεί να γίνει νόστιμη τηγανιά και ψητό της κατσαρόλας.
- Λαιμός
- Ο λαιμός βρίσκεται μεταξύ του τρίτου και τέταρτου θωρακικού σπονδύλου. Εξαιτίας του λίπους που διαθέτει θεωρείται ένα από τα πιο νόστιμα κομμάτια του χοιρινού. Ο λαιμός είναι ιδανικός για ψητά σχάρας, φούρνου, τηγανητά, ενώ γίνεται και μαγειρευτός ( κοκκινιστός) , βραστός ή ψητό της κατσαρόλας.
- Σπάλα
- Η σπάλα είναι η ωμοπλάτη του ζώου είναι η ωμοπλάτη του ζώου. Είναι αρκετά λιπαρό σημείο και το κρέας του πολύ μαλακό γι αυτό και τα χοιρινά σουβλάκια γίνονται συνήθως από το σημείο αυτό. Από την σπάλα επίσης προκύπτει ο καλύτερος κιμάς.