Διπλό cheeseburger με μπρόκολο και κόκκινη πιπεριά

Μικροί και μεγάλοι ορκίζονται στη νοστιμιά ενός χυμώδους burger με ωραία λιωμένο τυρί.

Συνταγή από: Mama Knows – Θέμις Καρδιόλακα

Υλικά
Για τα μπιφτέκια
• ¼ φλιτζανιού πουρέ μπρόκολου
• ¼ φλιτζανιού πουρέ κόκκινης πιπεριάς
• 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 1 αβγό
• 50ml ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού ξίδι
• 1 κουτ. σούπας ρίγανη
• αλάτι, πιπέρι

Τα συνοδευτικά
• 5 ψωμάκια για burger (ή ψωμάκια στρογγυλά χωρίς γλουτένη)
• 10 φέτες τυρί της αρεσκείας σας
• 5 φύλλα μαρούλι
• 5 λεπτές ροδέλες ντομάτα
• 5 λεπτές ροδέλες κρεμμύδι

Διαδικασία
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το μπρόκολο και τις πιπεριές.

Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνετε το μίγμα του κιμά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα (προαιρετικά).

Πλάθετε τα μπιφτέκια. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Ψήνετε τα μπιφτέκια για 4 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.

Τα σερβίρετε ανά δύο ανάμεσα σε στρογγυλό ψωμάκι που θα ζεστάνετε στην τοστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι με τυρί, κέτσαπ, ντομάτα, κρεμμύδι και μαρούλι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Πηγή: https://www.olivemagazine.gr