Τι χρειαζόμαστε:
2 χοιρινά κότσια, 4 κουτ. σούπας μέλι, 4 κουτ. σούπας σόγια σως, 4 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή, 4 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, 2 κουτ. σούπας πολτό σκόρδου ή σκόρδο τριμμένο, 4 κλωναράκια δεντρολίβανο, 5 – 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, αντικολλητικό χαρτί, αλουμινόχαρτο.
Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το μέλι, τη σόγια σως, τη μουστάρδα, και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε καλά κι αφήνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που, για 7 – 8 λεπτά. Προσοχή δε θέλουμε να πάρει βράση. Κατεβάζουμε απ’τη φωτιά κι αφήνουμε το μείγμα – γλάσο, να κρυώσει καλά.
Αφού πλύνουμε πολύ καλά τα κότσια, τα αλατοπιπερώνουμε και τ’ αλείφουμε με το κρύο γλάσο. Δε θα το πάρει όλο το γλάσο, αφήνουμε λίγο για να το αλείψουμε όσο θα ψήνετε όταν το ξεσκεπάσουμε.
Απλώνουμε και τα μυρωδικά και τυλίγουμε τα κότσια στη λαδόκολλα καλά και μετά στο αλουμινόχαρτο, με προσοχή μη υπάρχουν ανοίγματα.
Ψήνουμε τα κότσια στους 180οC για 1 1/2 ώρες, τα ξετυλίγουμε αλείφουμε με το υπόλοιπο γλάσο και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη, ή μέχρι να γίνει το κρέας.