Blog Archives

Χοιρινές μπριζόλες φούρνου με πατάτες και μπέικον

Μια λαχταριστή εύκολη συνταγή: χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Η προσθήκη του μπέικον τής δίνει άλλη νοστιμιά. Υλικά για 4 μερίδες • 10 φέτες μπέικον, χοντροκομμένο • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες • 2 φύλλα δάφνης • 2 κουτ.σούπας μουστάρδα απαλή • 2 λεμόνια,…

Πικάνια στη σχάρα με σος τσιμιτσούρι

Η πικάνια είναι μία από τις δημοφιλέστερες κοπές βοδινού κρέατος στον κόσμο. Η λέξη «picanha» (πικάνια) είναι πορτογαλική και αναφέρεται σε μια τριγωνική (σφηνοειδή) κοπή του βοδινού (ή αγελαδινού) κρέατος στο οπίσθιο σημείο της ράχης όπου βρίσκεται το καπάκι του κιλότου του ζώου. ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Franco Fubini Υλικά για 4 μερίδες: • 1 κιλό μοσχαρίσια…

Γιουβέτσι με κριθαροκεφτέδες και κεφαλογραβιέρα

Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει ένα απολαυστικό γιουβέτσι με κριθαροκεφτέδες και κεφαλογραβιέρα. Θα σερβίρουμε με το μοσχαράκι και με λίγη σαλτσούλα. Υλικά Για το γιουβέτσι – Μερίδες 4: • 1.200 γρ. μοσχάρι, σε μερίδες • 1/4 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο • 1 μικρό κρεμμύδι, ολόκληρο • 1 καρότο • 1 πράσο • 3 σκελίδες σκόρδο • 1…