Ποιος δεν τρελαίνεται για παϊδάκια; Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή διαφορετική, με γεύση ιδιαίτερη, ένα πιάτο που θα στολίσει το τραπέζι σας και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
Συνταγή από: Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Υλικά για 2 άτομα
• 8 παϊδάκια αρνιού
• 500gr πατάτες ξεφλουδισμένες, σε μεγάλα κομμάτια
• 1 πράσο μέτριο πλυμένο, ψιλοκομμένο
• 20gr μουστάρδα
• 130ml κρέμα γάλακτος
• 80gr βούτυρο παγωμένο
• 200ml ζωμό βοδινού
• 20ml σάλτσα σόγιας
• 5gr κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το πράσο, 5 λεπτά πριν τραβήξετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Στραγγίζετε τις πατάτες και το πράσο και το ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
Τα πολτοποιείτε επιτόπου με ένα ραβδομπλέντερ.
Αλατοπιπερώνετε και διατηρείτε τον πουρέ ζεστό.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε ένα κύβο βούτυρο να λιώσει.
Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια και τα ψήνετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αποσύρετε τα παϊδάκια από το τηγάνι και ρίχνετε το ζωμό βοδινού και την σάλτσα σόγιας.
Βράζετε για 5 λεπτά και προσθέτετε την μουστάρδα και το διαλυμένο κορνφλάουρ.
Ανακατεύετε για να διαλυθεί και να πήξει η σάλτσα.
Δοκιμάζετε τη γεύση και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
Μοιράζετε τα ψημένα παϊδάκια και τον πουρέ σε δυο πιάτα και πριν σερβίρετε, τα περιχύνετε με την σάλτσα.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος