Βραστό μοσχαράκι με χειμωνιάτικα λαχανικά

Το μοσχάρι είναι με διαφορά το πιο νόστιμο κρέας που μπορείτε να βρείτε και να μαγειρέψετε.
Είναι γεμάτο πρωτεΐνες και δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στις σούπες σας.
Και οι σούπες είναι από τα πιο υγιεινά φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε για εσάς, και τα παιδιά σας.
Αυτή που σας προτείνουμε σήμερα, είναι εύκολη, νόστιμη, για κάθε εποχή και για κάθε γούστο!
Ακόμα και για το κρύωμα!

Συνταγή από: Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Υλικά
• 1,5κ. μοσχάρι για βραστό, κομμένο σε κύβους (λαιμός, πλευρές)
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο
• 1 μεγάλο πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
• 3 πατάτες σε κύβους
• 1 μικρή σελινόριζα
• 3 καρότα σε φέτες
• 3 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα του
• 1 φύλλο δάφνης
• 2 τεμ. γαρίφαλο
• 5 κόκκοι πιπέρι
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το κρέας καλύπτοντάς το με νερό κατά 2 εκατοστά.
Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει το νερό.
Αφαιρούμε τον αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι, το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα, τους κόκκους πιπεριού. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, πετάμε το κρεμμύδι και σουρώνουμε το ζωμό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά, προσθέτουμε όσο ζωμό χρειάζεται για να καλυφθούν τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τον ζωμό με τα λαχανικά και το κρέας από πάνω και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Πηγή: https://panagiotismoutsopoulos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση