Μια συνταγή με κατσικάκι στον φούρνο με ρύζι, που συνηθίζουν να φτιάχνουν το Πάσχα στη Χαλκιδική, επέλεξε για μας η Γιώτα Κουφαδάκη κι εμείς την προτείνουμε για το Κυριακάτικο τραπέζι. Συνταγή από: Γιώτα Κουφαδάκη Υλικά Μερίδες: 4-6 • 2 κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες • 3/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο • 1 ξερό κρεμμύδι • 6…
Μια λαχταριστή εύκολη συνταγή: χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Η προσθήκη του μπέικον τής δίνει άλλη νοστιμιά. Υλικά για 4 μερίδες • 10 φέτες μπέικον, χοντροκομμένο • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες • 2 φύλλα δάφνης • 2 κουτ.σούπας μουστάρδα απαλή • 2 λεμόνια,…
Η πικάνια είναι μία από τις δημοφιλέστερες κοπές βοδινού κρέατος στον κόσμο. Η λέξη «picanha» (πικάνια) είναι πορτογαλική και αναφέρεται σε μια τριγωνική (σφηνοειδή) κοπή του βοδινού (ή αγελαδινού) κρέατος στο οπίσθιο σημείο της ράχης όπου βρίσκεται το καπάκι του κιλότου του ζώου. ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Franco Fubini Υλικά για 4 μερίδες: • 1 κιλό μοσχαρίσια…